Skip to content

Adevarul.ro despre Lunca Mihaela

Articol in adevarul.ro despre Lunca Mihaela

Daca as sta bine sa ma gandesc, as avea de scris despre mama si initiativele ei culturale vreo 20 de pagini, dar am sa-i las pe cei care stiu sa o faca bine, nu sunt nici critic, nici redactor sef, sunt rapper.

 

adevarul-roAm gasit astazi un articol in adevarul.ro si am zis sa ma „laud” cu el, ne face bine la site si cu sinceritate va spun ca sunt foarte mandru sa fiu fiul unei mame care a ajutat in intreaga ei viata o multime de generatii sa se educe, sa descopere lucruri pe care societatea parca i le-a interzis, mai ales daca ne gandim la mediul rural.

Sansele unui copil sa fie indrumat spre arta, sau orice altceva care sa-i dezvolte imaginatia, pentru a putea sa se identifice pe sine sunt de multe ori minime, dar multumim Lui Dumnezeu ca exista si parca din ce in ce mai mult. Va las acum sa cititi un fragment din articolul celor de la adevarul, iar mai jos aveti sursa daca doriti sa-l cititi in intregime.

Va doresc toate cele bune!

 

Primul festival şcolar de teatru Puritatea copiilor au inspirat-o pe tânăra învăţătoare într-o serie de proiecte pe care mai târziu le-a pus în practică. În anul 2000 Mihaela Lunca era primul cadru didactic din judeţul Alba care iniţia un festival şcolar de teatru. „La momentul respectiv accesul copilului spre genul dramatic era practic inexistent. Copii din rural nu au acces la teatru. Teatrul radiofonic a dispărut sau este prea puţin. Mi-am dorit să îi întorc pe copii spre genul acesta de artă“, a afirmat învăţătoarea. A renunţat la acest festival în urmă cu câţiva ani din lipsă de colaboratori din partea cadrelor didactice. Festivalul a fost preluat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Prin proiectele sale învăţătoarea de la Galda de Jos a adus în faţa copiilor elite culturale şi artişti. „Anul trecut copiii au asistat la primul spectacol de folk susţinut de Vali Şerban. A fost o reacţie similară cu cea a concertelor din marile oraşe“, şi-a amintit Mihaela Lunca.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/alba-iulia/mihaela-lunca-pus-bazele-primului-festival-scolar-teatru-alba-1_50ad60c97c42d5a663940583/index.html

Published inRelatari

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.