Skip to content

Relatare Mircea Micu

Mircea Micu
Mircea Micu

Mircea Micu – Iată o carte de poezie scrisă în buna tradiţie a versului clasic într-o vreme în care majoritatea poeţilor încearcă să se strecoare prin poarta facilă a aşa zisului vers liber.

Volumul de faţă, cu un titlu uşor romanţios La hanul sufletului meu“, semnat de debutanta Mihaela Lunca, este o mărturisire de credinţă, o încurajare în universul intim, o invitaţie spre puritate şi duioasă spovedanie.

Fiindcă o spovedanie lirică este întreaga carte, un fel de-a te mărturisi cu inima în palme, cu stângacii inerente şi cuceritoare sincerităţi.
Poeta îşi aseamănă sufletul cu un han, un han al iluziilor, al misterelor mirosind a fân cosit, cu un şemineu care emană parfumuri suave, cu vin vechi, de viţă neagră, un han al iluziilor mereu neîmplinit care-şi aşteaptă oaspeţii.

E un fior de sinceritate frustă, de delicată lamentare, de reverie nostalgică în aproape toate versurile cuprinse între coperţile acestei cărţi care confirmă un debut promiţător.

Ardeleancă fiind, Mihaela Lunca nu-şi dezminte originea şi reînvie cu naturaleţe temele poetice ale unor înaintaşi iluştri.

Mama, satul, trecerea timpului, incantaţia folclorică, rugăciunea intimă în sensul mărturisirii, meditaţii, toate se încheagă, în cele din urmă într-un buchet de sonorităţi fără stridenţe.

Cele cîteva poeme în formă de haiku ne descoperă şi alte valenţe, subtile şi graţioase, ştiut fiind faptul că aceste bijuterii de esenţă niponă sunt mai greu de imaginat de europeni.

Într-o lume în goană după amăgitoarele străluciri de staniol, cu experimente goale de conţinut, cartea acestei poetese e o invitaţie la visare, cu armonii şi sunete de versuri capabile să transmită acel fior al emoţiei adevărate.

Să fie într-un ceas bun şi bine-aţi venit la poarta hanului în care se intră fără prejudecăţi. Ca într-o bisericuţă din Ardeal…

Mircea Micu

Published inRelatari

Be First to Comment

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Esti in cautarea SCENETEI DE CRACIUN?Atunci afla acum ca am lansat o noua sceneta de Craciun exclusiva si 100% originala!

  Feedback-ul primit a fost surprinzator. Toata lumea spune ca este extrem de captivanta, amuzanta si mai ales pe placul copiilor. Parintii o vor savura!

  Va multumim!

  Echipa luncamihaela.ro

  Afla mai multe...

  Vezi sceneta